SİİRT / MERKEZ - Siirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 19 Temmuz 1946 tarihinde Erkek Orta Sanat Okulu olarak ilimizin İnönü Mahallesinde ve etrafında yol geçtiği için ada şeklini andıran bir tepe üzerinde özel idareye ait binada üç bölüm olarak açılmıştır.

Şu an içinde bulunduğumuz Okul binası 18.10.1954 tarihinde temeli atılmış ve 1956 tarihinde tamamlanarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Okulumuz 1946–1947 öğretim yılında Erkek Orta Sanat Okulu olarak Tesviyecilik, Demircilik ve Marangozluk sanat dallarıyla faaliyetlerine başlamıştır. 1949–1950 Öğretim yılında Enstitü haline getirilerek Erkek Sanat Enstitüsü adıyla 5 yıl eğitim vermek suretiyle aynı sanat dallarıyla faaliyetlerine devam etmiştir.
            Bilahare ismi Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir. Buna ilaveten okulumuzda 1982 yılında Elektrik Bölümü, 1997 yılında Bilgisayar Bölümü ve 1999 yılında Elektronik bölümünün açılmasıyla bölüm sayısı altıya yükselmiştir. Yine 1986 yılında Teknik Lise açılmış ve Makine bölümü aynı yıl faaliyete geçmiştir.

2005–2006 Öğretim yılında tüm Türkiye´de olduğu gibi okulumuz da MEGEP programına dahil edilmiştir. Endüstri Meslek Lisesi bünyesindeki bölümlerimizin isimleri ve içerikleri: Makine Teknolojisi Alanı, Metal Teknolojisi Alanı, Ahşap Teknolojisi Alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı ve Bilişim Teknolojileri Alanı olarak değiştirilmiştir. Daha sonra Ahşap Teknolojisin Alanı Mobilya İç Mekan Tasarım Alanı olarak tekrar değiştirilmiştir.

1946 Yılında açılan okul binamız zamanla ihtiyaca cevap veremediğinden yeni ilaveler yapılmıştır.

B Blok, C Blok, Lojman, Elektro Statik Fırın Binası, Mobilya, Ambarı ve Metal ambarı sonradan ilave edilmiştir. Bakanlık tarafından 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür.

Yayın: 13.05.2019 - Güncelleme: 30.04.2022 20:59 - Görüntülenme: 771